FAQ's

Wanneer bestel ik een geboortekaartje?

U bestelt altijd tijdens de zwangerschap. Op deze manier kunnen wij uw bestelling alvast voorwerken zodat u de kaartjes na de geboorte van uw baby snel in huis heeft.

 

Doordat ik de kaartjes van tevoren bestel, kan ik nog geen naam, datum, tijd, lengte en gewicht invullen. Hoe gaat dit in z’n werk?
U schrijft uw tekst alsof uw baby vandaag is geboren, 00 cm lang is en 0000 gram weegt en weet u het geslacht niet, geef dan zowel de jongens- als de meisjesnaam die u heeft bedacht op. U krijgt dan van ons een lay-out proef van de opmaak, deze kunt u op gemak nalezen. Zodra de baby geboren is geeft u de geboorte gegevens door en vullen wij de ontbrekende gegevens in en kunnen dan direct gaan drukken. Op deze manier is de kaart in de meeste gevallen de volgende dag bij u thuis.

Hoe gaat het bestellen in z’n werk?

 1. U kiest een kaartje uit.
 2. U klikt op het kaartje voor de kaart details.
 3. Vul het aantal in en klik op Koop nu.  Tel ca. 5 a 15 stuks op bij het aantal. Zo heeft u er nog wat achter de hand voor “over het hoofd geziene” gasten en voor in uw plakboek
 4. Klik in het winkelmandje op verder winkelen, klik vervolgens onder uw kaart op tekst invoeren. 
 5. Wat nog onbekend is daar vult u nulletjes in (b.v.. datum "hij/zij is op 00-00-2015 geboren").
 6. U kiest lettertypen en tekstkleur en klik op update.
 7. Vervolgens kunt u er voor kiezen om de voorzijde wel of niet te bedrukken. 
 8.  U geeft aan hoe u wilt betalen, bij betaling contant betaald u geen  verzendkosten
 9. Wij maken binnen 2 werkdagen een lay-out proef.
 10. Wanneer deze akkoord is, wachten wij tot uw kindje wordt geboren, u geeft de laatste gegevens bij voorkeur per e-mail door.
 11. Hebben wij de gegevens voor 14.00 uur dan drukken en versturen wij de kaarten nog diezelfde werkdag, uitgezonderd vrijdags, door wekelijks onderhoud aan ons machinepark is dit voor 12.00 uur.
 12. U ontvangt de kaarten met PosNL.  De kaartjes kunt u het best een paar weken voor de uitgerekende datum bestellen.


Wat zetten wij op een geboortekaartje?
Standaard gegevens zijn de naam en eventueel roepnaam van de baby, de geboortedatum en de naam en adres van ouders en eventuele broertjes en/of zusjes. Vaak wordt ook de tijd van geboorte vermeld en het gewicht en/of de lengte van de baby. Natuurlijk is er daarnaast plaats voor persoonlijke tekst, een leuk gedichtje en wellicht een tip voor de kraamvisite.

Ik wil alvast de kaarten bestellen, maar ik ben er nog niet uit wat de tekst gaat worden. Kan ik toch al bestellen?
Dat is geen probleem. U kiest voor kaartjes drukken en u vult bij tekst voorzijde “Tekst volgt per e-mail” in, dit is noodzakelijk voor de juiste prijsberekening, wit u de voorzijde laten drukken dan vult dit hier ook in. Belangrijk!! Geef wel alvast het juiste lettertype en kleur op bij de daarvoor bestemde knoppen. De tekst kunt u later mailen naar
kolibrie-cards@kpnmail.nl

Hoeveel huwelijkskaarten bestel ik?

Tel ca. 10 a 15 stuks op bij het aantal genodigden, let wel op singles en koppels. Zo heeft u er nog wat achter de hand voor “over het hoofd geziene” gasten en voor in uw plakboek.

Hoe gaat het bestellen van trouwkaarten in z’n werk

 1. U kiest een kaart uit.
 2. U klikt op het kaartje voor de kaart details.
 3. Vul het aantal in
 4. Geef de tekst op voor de binnenzijde
 5. U kiest lettertypen en tekstkleur.
 6. Vervolgens kunt u er voor kiezen om de voorzijde wel of niet te bedrukken.
 7. Ook kunt u kiezen voor wisselteksten, er worden dan verschillende teksten op de kaarten gedrukt, voor b.v. daggasten, receptiegasten, dinergasten en avondgasten.
 8. U geeft aan hoe u wilt betalen.
 9. Wij maken binnen 2 werkdagen een lay-out proef.
 10. Wanneer deze akkoord is, worden de kaarten binnen 3 werkdagen gedrukt.
 11. U ontvangt de kaarten met PostNL

 

Wat zetten wij op onze huwelijkskaart?
In elk geval komen beide namen erop, de trouwdatum, plaats en aanvangstijden van de verschillende activiteiten van de bruiloft (zoals de huwelijksvoltrekking in de kerk of op het stadhuis, receptie, diner of feest).
Vermeld specifiek waar de betreffende gasten voor zijn uitgenodigd. Dit voorkomt misverstanden. Uw eigen adres en telefoonnummer mogen niet ontbreken en vergeet ook de naam en het telefoonnummer en/of email adres van de ceremoniemeester niet.
U kunt eveneens op de kaart uw cadeau wensen kenbaar maken, zet u op het bestelformulier cadeautip: dan zetten wij er automatisch een envelopje achter.

Ontvang ik een lay-outproef?
Binnen 3 werkdagen, na ontvangst van de tekst, sturen wij u de lay-out proef in de door u gekozen tekstkleur en lettertype, wij nemen de door u opgegeven tekst onvoorwaardelijk over. Naar aanleiding van de proef kunt u nog correcties doorgeven en u ontvangt dan een nieuwe lay-out proef per e-mail als pdf. Bekijk de lay-out proef goed en controleer deze op eventuele spelfouten, geef pas uw akkoord wanneer de tekst helemaal naar wens is. De lay-out proef in kleur is een print waarbij wij de drukkleur zo goed mogelijk proberen te benaderen.

Lay-out proef op de originele kaart kan dat?
Nee, dit is geen lay-out proef maar een drukproef. Voor een drukproef moet er een film en drukplaat gemaakt worden, ook moet als u voor kleur kiest een kleur aangemaakt worden, daarvoor moet de machine geheel schoongemaakt en opnieuw ingesteld worden op het kaartformaat. Een drukproef zou daardoor enkele tientallen euro’s gaan kosten.

Kan ik een model aanvragen?
Het is mogelijk 3 verschillende voorbeeld exemplaren van geboorte- of huwelijkskaarten bij ons aan te vragen, deze worden u dan zo spoedig mogelijk toegezonden.

Wat is mijn garantie?
Kolibrie cards & gifts is mkb-OK gecertificeerd en staat in voor eerste klas kwaliteit van haar producten. Wij sturen u dan ook een lay-out proef per mail zodat u kunt controleren of alles naar wens is. Mocht er na het indrukken van uw kaart alsnog een fout in de tekst zijn geslopen dan drukken wij in dat geval de kaarten zo snel mogelijk opnieuw met 25% korting. Mocht de fout bij ons liggen dan nemen wij vanzelfsprekend alle kosten voor onze rekening. 

Wat gebeurt er als ik een fout maak bij het invullen?
Geen probleem, dit kunt u altijd nog aanpassen, wij drukken pas als u 100% tevreden bent en uw akkoord heeft gegeven op de lay-out proef. Wilt u echter de gehele tekst veranderen, dan brengen wij € 25,00 auteurscorrectie in rekening.

Hoe kan ik betalen?
U kunt betalen door met Ideal of op rekening, u ontvangt dan per mail een betaalkoppeling voor betaling met ideal.

Hoe betaal ik vanuit buitenland?
Vanuit buitenland betaald u met creditcard of door bankoverschrijving, BIC: ABNANL2A
IBAN: NL15ABNA 046 021 4365 t.n.v. Kolibrie te Leidschendam. Klik voor verzendkosten op NAW formulier uw land aan.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kaarten in huis heb?
Geboortekaartjes
worden direct gedrukt als u de laatste gegevens hebt doorgegeven.. Het doorgeven van de gegevens doe u per email kolibrie-cards@kpnmail.nl. Deze worden meestal door ons diezelfde werkdag verzonden en zijn in de meeste gevallen de volgende dag bij u binnen. Trouwkaarten binnen een werkweek na goedkeuring proefdruk.

Ik wil een tekening of foto op mijn kaart laten drukken. Kan dat?
Ja, deze moeten wel van voldoende kwaliteit (minimaal 300 dpi) zijn. Zorg dat de foto zo groot mogelijk is (dus niet zelf verkleinen, dat doen wij voor u),

Zijn de enveloppen bij de prijs inbegrepen?
Ja, alle prijzen zijn inclusief bijpassende enveloppen. Bij sommige  kaarten zijn enveloppen zonder meerprijs in kleur te bestellen.

Ik heb te weinig kaarten besteld, kan ik deze alsnog bij bestellen?
Ja zolang de kaarten nog niet gedrukt zijn, is het mogelijk extra kaarten bij te bestellen. Wel berekenen wij hiervoor € 5,35 administratiekosten boven op de kaartprijs. Zijn de kaarten wel gedrukt dan zijn wij genoodzaakt de totale drukkosten in rekening te brengen -/-25%.